Compleet aanbod voor Digitale geletterdheid
Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Implementatieverankering
Maatwerk
Inclusief certificering

Digitale geletterdheid in het basisonderwijs

In het basisonderwijs start het werken met en in de digitale wereld. Leerlingen gaan voor het eerst met een computer werken, ze leren van een digibord en komen in aanraking met online media en informatie tijdens het maken van hun eerste werkstuk of spreekbeurt. Gelukkig zijn veel scholen bezig om 21st century skills in hun onderwijs te integreren. 

DIGIT-po is dé complete leerlijn voor het aanleren van digitale geletterdheid in het basisonderwijs. De methode is volledig online, altijd actueel, direct inzetbaar en uitermate geschikt voor leerlingen van groep 1 t/m 8.

Binnen DIGIT-po is het mogelijk digitale geletterdheid te integreren met andere vakken.

DIGIT-po

DIGIT-po is de complete leerlijn voor het aanleren van digitale geletterdheid in het basisonderwijs. De methode is volledig online, altijd actueel en direct inzetbaar. Het is met DIGIT-po mogelijk om digitale geletterdheid te integreren in de bestaande vakken. Het uitgangspunt van DIGIT-po is het rapport ‘Digitale Geletterdheid’ en de nieuwe conceptkerndoelen van het SLO.

Onderbouw én bovenbouw

DIGIT-po leeromgeving

DIGIT-po is beschikbaar voor zowel de onderbouw als de bovenbouw. In de onderbouw biedt de methode speelse online en offline opdrachten en spelletjes die de leerlingen prikkelen en vooral veel plezier geven. Het lesmateriaal voor de bovenbouw sluit hier naadloos op aan. Door het inzetten van DIGIT-po hebben alle leerlingen dezelfde basis op het moment dat ze in groep 5 meer de digitale diepte ingaan.

Integratie digitale geletterdheid

Voor leerkrachten is er bij het lesmateriaal voor de bovenbouw een extra tegel beschikbaar gericht op integratie. Je vindt hier concrete lesideeën voor het integreren van DIGIT-po met bestaande vakken (zoals taal, rekenen en wereldoriëntatie) en ons Integratiemagazine.

Werkwijzes

DIGIT-po is volledig aan te passen aan elke wens en onderwijsvorm. De methode kan zelfstandig, klassikaal, projectmatig en/of geïntegreerd worden aangeboden.

Ga je liever volledig adaptief te werk? Dat kan! Ook is DIGIT gekoppeld met Basispoort.

Binnen digitale geletterdheid onderscheiden we 9 inhoudelijke domeinen:

  • Digitale systemen
  • Digitale media & informatie
  • Veiligheid & privacy
  • Data
  • Artificiële intelligentie (AI)
  • Creëren met digitale technologie
  • Programmeren
  • Digitale technologie, jezelf en de ander
  • Digitale technologie, de samenleving en de wereld

Direct starten met digitale geletterdheid? Alle tips en tricks vind je in dit whitepaper.

Conceptkerndoelen SLO:

In maart 2024 zijn de eerste conceptkerndoelen burgerschap en digitale geletterdheid gepubliceerd door SLO. Deze worden in in schooljaar ’24-’25 getest. Gebaseerd op de feedback uit de testfase zullen de conceptkerndoelen worden verfijnd. Vervolgens zal SLO aan het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) de definitieve kerndoelen presenteren, die in lijn liggen met die van de overige zeven leergebieden. Hierna volgt het wetgevingsproces en de politieke besluitvorming.

De 7  bestaande onderdelen: 

zijn verdeeld over de 9 nieuwe conceptkerndoelen binnen het nieuwe lesmateriaal van DIGIT-po. 

Voor meer informatie en prijzen

Productoverzicht

DIGIT-po kosteloos inzien

Proeflicentie aanvragen


Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over DIGIT-po?

Maak vrijblijvend kennis!

Plan hier je afspraak

Naar boven