Volledige leerlijn PO-VO-MBO
Door 1000+ scholen gebruikt
Zelfstandig en klassikaal te doorlopen
Inclusief certificering
Uitgebreid dashboard

We kunnen niet om een digitale wereld heen. Daarom is het belangrijk dat leerlingen goed worden voorbereid op de huidige online informatiesamenleving en de rol die zij hierin spelen. In het lesmateriaal staan situaties waar leerlingen tegenwoordig dagelijks mee in aanraking komen centraal, zoals: wat is sociale media en wat kan ik wel en niet plaatsen? Hoe ga je om met negatieve reacties en is alles wat je online kunt vinden de waarheid? En nog belangrijker: wat is mijn online identiteit?

Kosteloos inzien?

Proeflicentie aanvragen

Dit leren je leerlingen

In het lesmateriaal leren de leerlingen hoe ze kunnen omgaan met deze vraagstukken. Welke mediakanalen zijn er? En wat is het verschil tussen online en offline en hoe gaan ze hier het beste mee om? Door de leerlingen mee te nemen in hun eigen ontwikkeling op het gebied van digitaal burgerschap worden ze voorbereid op een veilige, digitale toekomst.

Digitaal burgerschap voor het po bevat twee modules voor de bovenbouw: Basis (groep 5/6) en Gevorderd (groep 7/8).

Voor de docent

Wanneer je als docent nog geen kennis hebt van de onderwerpen, dan kun je eenvoudig de module zelf eerst doornemen. Je gaat dan goed voorbereid de lessen in en je leert er zelf wellicht ook nog van!

Preview lessen

De voordelen van DIGIT

  • Complete leerlijn om optimaal te leren;
  • Volledige controle en sturing over klassen en leerlingen;
  • Eigen materiaal toe te voegen;
  • Moderne en up-to-date online leeromgeving;
  • Zelfstandig en klassikaal te volgen.

Kosteloos inzien?

Proeflicentie aanvragen

Naar boven